Πως να βάψετε το σπίτι μόνοι σας, μέρος 3o

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βάψουν μόνοι τα σπίτια τους. Σήμερα που το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο στη συντήρηση ενός σπιτιού πολλοί το αποφασίζουν γλιτώνοντας ένα σημαντικό ποσό χρημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε άλλες εργασίες του σπιτιού. Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, όμως με τις κατάλληλες οδηγίες και προετοιμασία μπορείτε να πετύχετε πολύ όμορφα αποτελέσματα.

Διαβάστε το 3ο μέρος συμβουλών μας για το πως θα βάψετε το σπίτι και αποφύγετε  τα λάθη των “ερασιτεχνών” και αρκετή κούραση.

Πως να βάψετε το σπίτι μόνοι σας, μέρος 3o

Εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας

  1. Εάν δεν μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια ή σχεδόν με ακρίβεια την κάλυψη, είναι καλύτερα να προσθέσετε περισσότερη παρά λιγότερη μπογιά αν αυτή είναι η πρώτη φορά που βάφετε εσωτερικούς τοίχους. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρίξετε ό,τι σας έχει μείνει πίσω στο κουτί.

  2. Εάν το δωμάτιό σας είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε έναν μεγάλο κουβά χρώματος ώστε να ρίχνετε χρώμα στη σκάφη του ρολού βαψίματος. Είναι πιο εύκολο να γεμίζετε χωρίς πολλές διακοπές χρησιμοποιώντα ένα μικρό δοχείο. Κάντε μερικές δοκιμές ώστε να κατελάβετε τον τρόπο που σας βολεύει και κάνει την εργασία σας ευκολότερη.

  3. Βουτήξτε το ρολό βαφής στη σκάφη βαφής, ρολάρετε έως ότου δείτε ότι έχει μαζευτεί χρώμα χωρίς όμως να στάζει ή να μεστώνει με χρώμα το ρολό.

  4. Μετά το βάψιμο καθε επιφάνειας, περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται και δεύτερο χέρι βαψίματος επαναλάβετε όλη τη διαδικασία. Προσέχετε ώστε να απλώνετε το χρώμα ομοιόμορφα. Μην αλλάζετε συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο ρολάρετε το ρολό βαψίματος. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε οποιόμορφο αποτέλεσμα και θα εξοικονομήσετε χρώμα.

  5. Οι ευθείες γραμμές είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τους ερασιτέχνες. Οι επαγγελματίες (λόγω πείρας) δεν χρησιμοποιούν συχνά ταινίες μασκαρίσματος. Έχουν εμπιερία στο πως να κάνουν ευθεία “κοψίματα.¨Ευτυχώς, αυτό διορθώνεται εύκολα με τη χρήση ταινιών μασκαρίσματος. το μυστικό είναι να μην βιάζεστε. Αφήστε να στεγνώσει το πρωτό χρώμα. Μασκάρετε την άκρη του, όπου θα ¨πατήσει” το δεύτερο χρώμα. Ξεκινήστε το βάψιμο του χρώματος χωρίς να πιέζετε πολύ με το ρολό σας την ταινία μασκαρίσματος. Μην αφήσετε την ταινία μασκαρίσματος στη θέση της. Αφαιρέστε την σιγά-σιγά. Το μυστικό είναι να μην κολλήσει στο πρώτο χρώμα και κατά το ξεκόλλημα τραβήξει μαζί και το χρώμα.

  6. Θα θέλετε να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε το χρώμα να στεγνώσει τελείως. Ξεκινήστε από μια περιοχή που κανείς δεν θα προσέξει και μετά καθαρίστε την ελαφρά. Στη συνέχεια, τραβάτε την ταινία σε γωνία 45 μοιρών.

  7. Ξεκινήστε βάφοντας πρώτα το τελείωμα, μετά τα ταβάνια και τέλος τους τοίχους.

  8. Οι επεγγελματίς ακολουθούν μία συγκεκριμένη ρουτίνα βάφοντας (δηλαδή συγκεκριμένα βήματα-στάδια). Θα δείτε και εσείς παρόμοια καλά αποτελέσματα αν ακολουθήσετε αυτή τη σειρά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάψετε την επένδυση, την οροφή και τους τοίχους. Αυτή η προσέγγιση είναι ευκολότερη και γρηγορότερη, επειδή η αποκόλληση των διακοσμητικών με ταινία είναι ταχύτερη από όλους τους τοίχους.

  9. Στη συνέχεια, όταν βάφετε τα τελειώματα, δεν χρειάζεται να είστε προσεκτικοί ή τακτοποιημένοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εστιάσετε στο να εξασφαλίσετε ένα λείο φινίρισμα στον τοίχο. Εάν βάλετε λίγη μπογιά στους τοίχους, μην ανησυχείτε, γιατί θα καλυφθεί με μια νέα στρώση χρώματος.

  10. Μόλις στεγνώσει το χρώμα στο τελείωμα (συνήθως 24 ώρες), μπορείτε να το κολλήσετε με ταινία και να αρχίσετε να βάφετε τις οροφές και τους τοίχους.

Εδώ τελείωσαν οι βασικές οδηγίες μας.
Οργανώστε τα υλικά και τα βήματα που θα ακολουθήσετε.
Αγοράστε επώνυμα και ποιοτικά εργαλεία βαφής όπως αυτά από την πλούσια γκάμα της ROLLEX.

Κάντε δοκιμές και έχετε υπομονή.
Καλή επιτυχία!

share το άρθρο μας

Περισσότερα Tips & Tricks